Annex B – Agenda

START	FINISH	ACTIVITY	LED BY
	MONDAY 28 OCTOBER		
08:30	09:00	Registration of participants and preparatory meeting of the organizers	Abidjan Convention Secretariat
09:00	09:15	Opening ceremony Representative of DOALOS. Representative of the Abidjan Convention Secretariat Representative of the Zone of Peace and Cooperation in the South Atlantic Honorary guest: Miss Earth Côte d'Ivoire Representative of the Ministry of the Environment of Côte d'Ivoire.	Ministry of the Environment
09:15	09:20	Election of the Co-Chairs and start of the workshop.	
09:20	09:25	Approval of the Agenda	Co-Chairs – Plenary
09:25	09:40	Organisation of the Regional Workshop for the South Atlantic	
09:40	10:00	Overview of Evolution and Structure of the Regular Process	DOALOS
10:00	11:00	The Role of Organizations in the Region	Hartwig Kremer (moderator) and others
11:00	11:20	Coffee break	
11:20	12:00	The Outline for the First Global Integrated Marine Assessment (40 minutes).	Peter Harris
12:00	12:15	Question and answer session (15 minutes).	Group of de Experts
12:15	12:55	Achieving integrated assessments. (40 minutes)	tbc
12:55	13:10	Question and answer session (15 minutes)	Group of Experts
13:10	13:50	Review of Existing Assessments in the Region (40 minutes)	Abou Bamba / Beatrice Ferreira
13:50	14:05	Question and answer session (15 minutes)	Group of Experts
14:05	16:00	Lunch break	
16:00	16:30	Guidance for Authors for the Development of Global Integrated Marine Assessments (30 minutes).	Group of Experts
16:30	16:45	Question and Answer session	Group of Experts
16:45	17:00	Organization of, and allocation to, working groups	Co-Chairs
17:00	18:00	Reception tbc	
18:00		End of the first session	
		TUESDAY 29 OCTOBER	
09:00	11:00	Work in break-out groups	
11:00	11:30	Coffee break	
11:30	14:15	Continuation of work in break-out groups	
14:15	16:00	Lunch break	
16:00	17:00	Continuation of work in break-out groups	
17:00	17:15	Coffee break	
17:15	18:00	Continuation of work in break-out groups	
18:00		End of the second session	
		WEDNESDAY 30 OCTOBER	
09:00	11:30	Presentations of the outcomes of the break-out groups (2hours 30 minutes)	
11:30	12:00	Coffee break	
12:00	12:40	Identification of knowledge gaps (40 minutes)	Plenary discussion
12:40	13:20	Plan for short-term capacity-building (40 minutes)	
13:20	14:00	Question and answer session (40 minutes)	Group of Experts
14:0	15:30	Lunch break	
15:30	16:00	Conclusions and recommendations	Group of Experts
16:00	17:00	Regional Group of Experts. Means of communication and follow-up of the results of the workshop	Representative from the Abidjan Convention
17:30	18:00	Closure of the Workshop	Chair